Tältä sivulta löydät hoito-ohjeet tavallisimmille Vietto-tuotteiden materiaaleille. Jos tuotteestasi jostain syystä esimerkiksi puuttuu hoito-ohjelappu, voit aina tarkistaa hoito-ohjeet tältä sivulta. Osalle materiaaleista kuten merinovillaneulokselle, löytyy myös tarkempia hoito-ohjeita. On joitakin kankaita kuten tekstiiliteollisuuden ylijäämänä hankitut materiaalit, joiden tarkka kuitusisältö ei välttämättä ole tiedossa. Silloin 30 asteen pesu ja yhden pisteen silitys ovat aina turvallisia. Vietto ei yleensä käytä mitään vesipesua kestämättömiä materiaaleja, poikkeuksena villasekoitekankaat jotka kannattaa pestä varovaisesti käsin.

100 % merinovilla

Pesu 30 astetta, silitys yhdellä pisteellä, ei rumpukuivausta. Kuosittele varovasti kosteana.

Villaneule ei kaipaa jatkuvaa vesipesua, vaan sille riittää usein tuulettaminen. Kun tilanne vaatii vesipesua, voit pestä neuleen joko varovaisesti käsin tai koneessa hellävaraisessa ohjelmassa (käsinpesuohjelma, villapesuohjelma) 30oC vedessä. Käytä villalle ja silkille tarkoitettua pesuainetta.

Pesun jälkeen neulevaate kannattaa muotoilla kuosiinsa kevyesti vetämällä ja kuivattaa tasossa. Silitä yhden pisteen lämmöllä (max 110°C).

Pehmeäpintaisiin neuleisiin saattaa hankauksesta syntyä nyppyjä. Nypyt voi poistaa käsin nyppimällä tai varovaisesti kashmirkammalla tai nypynpoistajalla, jonka jälkeen neuleen voi silittää höyryttämällä. Nyppyjä saattaa muodostua merinovillaneuleeseen aluksi, mutta se vähenee ajan kanssa.

Merinovillaiset neuleet kannattaa säilyttää pidemmät ajat jossain tiiviisti suljettavassa muovilaatikossa tai vastaavassa, jotta tuholaiset eivät pääse iskemään neuleesi kimppuun.

96 % Bambu 4% Lycra

Pesu 30 asteessa, silitys yhdellä pisteellä, ei rumpukuivausta.

100 % luomupuuvilla

Pesu 40 asteessa, silitys kahdella pisteellä, ei runpukuivausta. Kuositeltava kosteana. Saattaa kutistua max 5 %, kutistuu enemmän pituussuunnassa.

100 % pellava

Pesu 60 asteessa, silitys kahdella tai jopa kolmella pisteellä, ei rumpukuivausta.

Silitä valkoiset pellavat kahdella pisteellä, kolmen pisteen silitys saattaa polttaa kankaan. Pellava kannattaa silittää kosteana. Voit alentaa pesulämpötilan 40 asteeseen.