Vietto nepparihame on epäsymmetrinen runsas hame, jossa on neppareita vyötäröllä ja vastinkappaleet liepeitten päissä. Hameen voi pukea todella monella eri tavalla, myös topiksi. Vääriä tapoja hameen käyttöön ei ole, vain mielikuvistus on rajana. Tässä kuitenkin joitain vihjeitä hameen muunteluun. Jotta näiden vihjeiden seuraaminen on helpompaa, pue hame niin, että liepeet joissa on kaksi nepparia tulevat eteen (ks. alla oleva kuva). Voit siis toki pukea sen miten päin vaan, mutta tämä helpottaa ohjeiden seuraamista.
 
Nepparihame helma vapaana.

 

  Valitse vasemmanpuoleinen etulieve, kierrä sitä ja kiinnitä vastakkaiselle puolelle vyötärölle. Kiinnitä vasemman puoleinen takalieve saman puoleiseen neppariin vyötärölle.

  
 

Kiinnitä etu- ja takaliepeitten nepparit yhteen. Kiinnitä keskellä sivulla oleva helmaneppari vyötärölle molemmilla puolilla. Kierrä yhdistettyjä liepeitä ja kiinnitä vyötärölle. Tee sama toiselle puolelle.